Army/Navy game

Först och främst vill jag önska er alla där hemma en glad Lucia! Jag sitter här nu och ser Luciafirandet på SVT Play, stjärngossarna regerar!

Igår började dagen klockan 04:00 med uppvaknande och påpälsande. Fyra tröjor och två byxor senare var man i en bil påväg mot Philadelphia och Lincoln Financial Field, The Eagles hemmaarena. Det var här sammandrabbningen mellan Army och Navy skulle ta plats, det var här årets mäktigaste amerikanska fotbollsmatch skulle ske.



Först tog vi oss till vår tailgate, det var en trailer på den enorma parkeringen jämte arenan där vi innan matchen skulle umgås med vårt sällskap, grilla och bygga upp vinnarstämningen. Det var nämligen nästan bara Navy fans med i vår Tailgate och eftersom Dave var med i Navy i sina unga år så hejade vi självklart på dem. Det var en stackare som höll på Army i vår tailgate, och hon fick ta mycket skit med diverse gliringar och "Go Navy, Beat Army!" skyltar.
Klockan 14:30 skulle matchen dra igång. Innan dess hängde jag med Annie, Ellie och Zach i trailern. Annie är det äldsta barnet i min familj, Ellie och Zach var två syskon i vår tailgate, 14 och 16 år gamla. Det var otroligt roligt, vi spelade kort, kastade runt en amerikansk fotboll och hade en match ute på parkeringen mot ett gäng andra ungdomar. Mitt lag vann, såklart, bestående av mig, Zach, Ellie och en liten kille från det andra gänget ungdomar. 4-1 krossade vi dem med.
Sedan bar det av mot arenan. Visande av biljetter och tafsande av tullpersonal. Hitta sina platser och sedan bara njuta.



Innan matchen började hade Army och Navy den traditionella "prisoner exchange", då de överlämnade fångar från de andra lagen som fått utstå en vecka i fiende läger. Ni kan ju tänka er vad de har fått utstå. På ryggen på Navy fångarna stod det "Eight Years" vilket symboliserade deras självförtoende över ännu en vinst på planen, Navy hade nämligen vunnit 7 år i rad.



Army och Navy showade lite för oss med fallskärmshoppare och bajonetttruppen. Det hölls tal om de tappra trupperna och det sjöngs nationalsång, sedan... sedan så drog matchen igång!
Avsparken följdes av ett kanonskott och folkmassan utbröt i jubel.
Army kadetterna förde lite mer väsen än de coola Navy skepparna, men trots febrila försök till att trycka ner Navy (genom diverse skyltar och kastanden av maskothuvuden, det lilla vita fårhuvudet på bilden ovan) så sopade Navy andå mattan med Army. Inte bara på planen där slutresultatet blev 17 - 3 till Navy, utan även i Cheerleadingtävlingen de hade vid sidan av planen, vem utav killarna som kunde hålla flickorna med en hand längst...









Där ser ni de heta killarna jag lovade, hjälmen lämnar ju lite åt fantasin, inte sant?^^

Kommentarer
Postat av: Morsan

Ja dom såg heta ut killarna, välbyggda:-) Syns snart älskar dig

Kram mams

2009-12-14 @ 09:41:20
Postat av: Elina

Såg toppen ut! Avis :)<3

2009-12-14 @ 23:56:18
Postat av: Eila



Vilken upplevelse, vilken show...

Har du ngn snö, såg at DC fått hela 66 cm...



Kram från Taberg med -12 grader...

2009-12-19 @ 13:07:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0